Speelschema 2020-2021
Nieuws: Donderdag, 20 augustus 2020
Het 'definitieve' speelschema voor het komende seizoen is bekend. Aangezien de ervaring leert dat 'definitief' in onze sport vaak 'onder voorbehoud' betekent, nu helemaal in deze corona-tijd, kunnen er t.z.t. mogelijk nog wijzigingen komen.
De American Football Bond Nederland (AFBN) heeft ervoor gekozen om het seizoen 2020 (waarin nauwelijks is gespeeld) niet mee te tellen en het seizoen 2020-2021 te laten spelen van september 2020 t/m juni 2021.
lees meer
Nieuw bestuur
Nieuws: Donderdag, 23 juli 2020
Nijmegen Pirates heeft een nieuw bestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) op woensdag 22 juli werden de onderstaande personen unaniem gekozen voor de diverse functies. Hiermee is het voorgaande bestuur officieel afgetreden. Ester Scholten, Rick Jansen, Nico Berkhout en Jake Kessels worden bedankt voor hun inzet voor de club.
lees meer
ALV Nijmegen Pirates op woensdagavond 22 juli
Nieuws: Woensdag, 22 juli 2020
American Football Club Nijmegen Pirates houdt op woensdagavond 22 juli 2020 haar algemene ledenvergadering (ALV). Dit vindt vanaf 19.30 uur plaats in het clubhuis van SV Hatert (onze 'moedervereniging') aan de Winkelsteegseweg 208 in Nijmegen.
lees meer
Weer open trainingen bij Nijmegen Pirates.
Nieuws: Maandag, 1 juni 2020
De 'lockdown' i.v.m. het coronavirus duurt al ruim 9 weken. Zoals wij al eerder gecommuniceerd hebben, betreurt het bestuur van Nijmegen Pirates dit. Echter wij hadden ook begrip voor de ontstane situatie en de maatregelen die nodig waren om verdere verspreiding van dit virus te voorkomen.
lees meer
Corona spelbreker voor American football
Nieuws: Donderdag, 12 maart 2020
Er zullen voorlopig geen American footballwedstrijden in Nederland gespeeld worden. Ook 'scrimmages' gaan vooralsnog niet door. Dit heeft de American Football Bond Nederland (AFBN) bekend gemaakt.
Bovendien adviseert de bond de clubs om niet meer te trainen. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft het bestuur van Nijmegen Pirates gemeend om aan dit verzoek te zullen voldoen.
lees meer
Geen nieuws is goed nieuws (?)
Nieuws: Donderdag, 2 januari 2020
Op deze site is de laatste maanden niets toegevoegd. Onze excuses hiervoor, maar je moet maar denken: geen nieuws is goed nieuws.
lees meer
Nieuwe spelers welkom bij trainingen
Nieuws: Zondag, 1 september 2019
Wie graag mee wil trainen bij American footballlub Nijmegen Pirates is van harte welkom. Ook voor wie wel belangstelling heeft, maar (nog) niet weet of deze in Nederland vrij onbekende sport iets voor hem is, kan meetrainen met ons mannenteam (voor mensen die in 2000 of eerder zijn geboren).
lees meer
Try-out voor nieuwe leden op zaterdag 31 augustus 2019
Nieuws: Zaterdag, 24 augustus 2019
Heb je altijd al American football willen spelen of ben je benieuwd hoe het voelt om met al die beschermingsstukken (incl. helm) op een veld te staan?

lees meer
Eindstand in eerste divisie seizoen 2019
Nieuws: Maandag, 10 juni 2019
Op zondag 9 juni 2019 is de laatste speelronde gespeeld in de competitie in de eerste divisie van de American Football Bond Nederland (AFBN). Dit heeft tot onderstaande eindstand geleid. De minpunten komen doordat een team 2 minpunten krijgt per wedstrijd dat dit team heeft geforfait.
lees meer
Wedstrijd duurt bijna een helft te lang voor Nijmegen Pi
Nieuws: Maandag, 10 juni 2019
Voor de senioren van Nijmegen Pirates stond op zondag 9 juni 2019 (eerste pinksterdag) de thuiswedstrijd tegen Maastricht Wildcats op het programma. De thuisploeg verraste in de eerste helft met goed spel tegen de Zuid-Limburgers die nog in de race waren voor een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De wedstrijd bleek echter bijna een helft te lang te duren: na een 14-12 voorsprong verloor Nijmegen Pirates het duel met 14-30.
lees meer