Geen nieuws is goed nieuws (?)
Nieuws: Donderdag, 2 januari 2020
Op deze site is de laatste maanden niets toegevoegd. Onze excuses hiervoor, maar je moet maar denken: geen nieuws is goed nieuws.
lees meer
Nieuwe spelers welkom bij trainingen
Nieuws: Zondag, 1 september 2019
Wie graag mee wil trainen bij American footballlub Nijmegen Pirates is van harte welkom. Ook voor wie wel belangstelling heeft, maar (nog) niet weet of deze in Nederland vrij onbekende sport iets voor hem is, kan meetrainen met ons mannenteam (voor mensen die in 2000 of eerder zijn geboren).
lees meer
Try-out voor nieuwe leden op zaterdag 31 augustus 2019
Nieuws: Zaterdag, 24 augustus 2019
Heb je altijd al American football willen spelen of ben je benieuwd hoe het voelt om met al die beschermingsstukken (incl. helm) op een veld te staan?

lees meer
Eindstand in eerste divisie seizoen 2019
Nieuws: Maandag, 10 juni 2019
Op zondag 9 juni 2019 is de laatste speelronde gespeeld in de competitie in de eerste divisie van de American Football Bond Nederland (AFBN). Dit heeft tot onderstaande eindstand geleid. De minpunten komen doordat een team 2 minpunten krijgt per wedstrijd dat dit team heeft geforfait.
lees meer
Wedstrijd duurt bijna een helft te lang voor Nijmegen Pi
Nieuws: Maandag, 10 juni 2019
Voor de senioren van Nijmegen Pirates stond op zondag 9 juni 2019 (eerste pinksterdag) de thuiswedstrijd tegen Maastricht Wildcats op het programma. De thuisploeg verraste in de eerste helft met goed spel tegen de Zuid-Limburgers die nog in de race waren voor een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De wedstrijd bleek echter bijna een helft te lang te duren: na een 14-12 voorsprong verloor Nijmegen Pirates het duel met 14-30.
lees meer
GEEN wedstrijd op zondag 12 mei 2019
Nieuws: Vrijdag, 10 mei 2019
De wedstrijd Nijmegen Pirates - Amsterdam Panthers die voor zondag 12 mei 2019 gepland stond, gaat helaas niet door. Nijmegen Pirates heeft deze wedstrijd moeten forfaiten wegens een gebrek aan voldoende wedstrijdfitte spelers.
Een week voor deze wedstrijd in de eerste divisie leken bij Pirates nog voldoende spelers mee te kunnen doen, doch gedurende deze week regende het afzeggingen bij de coaches. Redenen hiervoor waren werkverplichtingen en blessures (die minder snel genazen dan verwacht).
lees meer
Geen training op maandag 10 juni 2019
Nieuws: Maandag, 10 juni 2019
Op maandagavond 10 juni 2019 is er GEEN training voor de senioren. Dit heeft headcoach Robin van Lier van Nijmegen Pirates bekend gemaakt. Reden voor het niet doorgaan van de training is dat het deze maandagavond (nog) tweede pinksterdag is en de spelers nog moeten bijkomen van de wedstrijd een dag eerder.
lees meer
Stand in eerste divisie per 6 mei 2019
Nieuws: Maandag, 6 mei 2019
In de vierde speelronde van de competitie in de eerste divisie op zondag 28 april 2019 kwam Nijmegen Pirates niet in actie. Weliswaar moesten de Nijmegenaren een uitwedstrijd bij en tegen Den Haag Raiders'99 spelen, maar Pirates kon geen representatief en competitief team opstellen. Daarom besloot headcoach Robin van Liuer om de wedstrijd te forfaiten. Dit betekende een reglementaire 20-0 nederlaag en 2 punten in mindering voor de Nijmegenaren.
lees meer
Vestaalse maagden
Nieuws: Maandag, 8 april 2019
De wedstrijd die Nijmegen Pirates op 7 april 2019 op het eigen sportpark Vossendijk met 0-16 verloor van het combiteam Predators, bestaande uit spelers van Eindhoven Raptors, Spijkenisse Scouts en Tilburg Wolves, deed me denken aan het oude Romeinse Rijk (ca. 500 voor Chr. tot 400 na Chr.). Overigens niet dat ik deze tijd, ondanks mijn inmiddels gevorderde leeftijd, zelf heb meegemaakt. Het deed me vooral denken aan de priesteressen van Vesta, de Romeinse godin van het haardvuur en de huiselijke haard. In de volksmond werden zij ook wel Vestaalse maagden genoemd.
lees meer
Tweede zege door teamprestatie in thriller
Nieuws: Maandag, 25 maart 2019
Nijmegen Pirates heeft de tweede overwinning van het nog prille seizoen op haar naam geschreven. Enschede Broncos werd op hun eigen wat hobbelige veld met 18-23 verslagen in een spannende wedstrijd. De score werd door de bezoekers netjes gespreid over vier teamleden. "Het is een overwinning voor en door het hele team" zei headcoach Robin van Lier na afloop terecht. Omdat het de eerste zege pas was die op het veld en niet alleen reglementair tot stand kwam, waren de 21 spelende Pirates erg moe na afloop.
lees meer