Strijd tussen zeebonken net verloren
Zondag, 26 maart 2017 - Geschreven door Jacques Schmoller
Voor Nijmegen Pirates stond zondag 26 maart 2017 de uitwedstrijd tegen Den Haag Raiders'99 op het programma. Het werd een lange busrit terug naar huis, want Pirates verloor het onderonsje tussen de "criminele zeebonken" met 20-17.

Beide ploegen kenden elkaar goed: In 2012 was het treffen tussen Pirates en Raiders'99 de finale van de (toen nog) 2e divisie. Voor eigen publiek wonnen de Nijmegenaren en promoveerden daarmee naar het hoogste niveau in Nederland. Maar het verleden is het heden niet.
Al kwam Pirates met 17-10 voor te staan in deze nieuwste editie, in de gelijkopgaande wedstrijd waren het de Zuid-Hollanders die in de slotfase een achterstand omdraaiden in een nipte overwinning. Bij beide ploegen was de spelersselectie totaal veranderd t.o.v. vijf jaar geleden. Beide teams moesten het doen met veel mannen die nog maar sinds kort football beoefenen.
Ondanks het verlies en de lange terugreis konden de spelers van Nijmegen Pirates terugkijken op een sportieve en (mede daardoor) leuke wedstrijd.
De volgende wedstrijd voor Nijmegen Pirates is op zondag 9 april wanneer het op sportpark Vossendijk om 14.00 uur Eindhoven Raptors ontvangt.