Open try-outs groot succes
Vrijdag, 14 september 2018 - Geschreven door Bestuur
De open try-outs die Nijmegen Pirates sinds 5 september jl. houdt, zijn een groot succes. Hoewel iedereen nog iedere maandag- en woensdagavond (van 19.30 tot 21.30 uur) gedurende de hele maand september gratis en zonder verplichtingen kan deelnemen aan de proeftrainingen ziet de toekomst van het seniorenteam (minimaal voor komend seizoen) er nu al goed uit. Zo'n 8 nieuwe spelers zijn, naast de al spelende leden, een vaste bezoeker van de proeftrainingen. En ze beschikken over een flinke portie talent!

Na afloop van de proefperiode mogen nieuwkomers ook nog eens 4 weken lang gratis meetrainen. En training is nodig voor deze fysiek en mentaal zware sport.
Of alle 8 nieuwkomers ook daadwerkelijk lid worden van onze vereniging is nog onzeker, maar het enthousiasme is nu al merkbaar. Enkelen hebben zelfs al een complete set met beschermende uitrusting aangeschaft nog voor ze een wedstrijd gespeeld hebben! Hun enthousiasme is ook overgewaaid naar de ervaren(er) spelers. Bij de proeftrainingen zijn ook enkele oud-spelers gesignaleerd die mogelijk opnieuw lid willen worden.
Ook voor het vrouwenteam-in-oprichting is veel interesse van kandidaat-speelsters. Net zoals de mannen trainen de vrouwen van Nijmegen Black Pearls (aangesloten bij QFL) op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur op sportpark Vossendijk, Winkelsteegseweg, Nijmegen (bij SV Hatert). Kleedkamers en douches zijn er ook.
Nijmegen Pirates stelt tijdens de try-outs gratis helmen en shoulderpads in bruikleen beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Handigste is om in sportieve kleding en met voetbalschoenen (of footballschoenen) je om ca. 19.00 uur op de trainingsavonden bij onze kleedkamers te melden.
Wil je meer weten? Mail naar secretariaat@nijmegen-pirates.nl. Je hoeft geen superatleet te zijn, sportiviteit en toewijding zijn zeker zo belangrijk.