Award Night 2018
Dinsdag, 2 oktober 2018 - Geschreven door Jacques Schmoller
Op maandagavond 1 oktober werden tijdens de 'Award Night' van Nijmegen Pirates de individuele prijzen uitgereikt aan de spelers voor hun prestaties in het afgelopen seizoen 2018. Deze feestavond vond plaats bij onze sponsor Restaurant De Limus in Nijmegen.

Nadat onze voorzitter Nico Berkhout alle aanwezigen, behalve spelers en staff van Nijmegen Pirates ook speelsters van Nijmegen Black Pearls, welkom had geheten en even terugblikte op het afgelopen seizoen, werden de 'awards' uitgereikt. Dit gebeurde door headcoach/speler Robin van Lier.
Hij begon met de prijs voor de beste speler in de aanval. Deze eer ging naar tight end Reinout Jansen. Van Lier lichtte de keuze voor Jansen toe door te wijzen op de al jarenlange inzet van Reinout voor de club. Afgelopen seizoen liet de tight end zien wat velen al van hem verwachtten: hij kon een touchdown scoren. Hij had zelfs de smaak zodanig te pakken dat hij na zijn eerste touchdown in de eerstvolgende wedstrijd daarna dit nog eens dubbel overdeed, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
De prijs voor de beste verdediger van het voorbije seizoen ging naar safety en vooral manusje-van-alles Ivo Gout. De routinier blonk uit in een 'defense' die vooral leunde op een teamprestatie. Niet alleen op zijn eigen vertrouwde positie van safety, maar ook op andere plekken in het defensive backfield en als linebacker.
Gout was niet de enige routinier die in de prijzen viel. Door een leegloop van het team aan het begin van het afgelopen seizoen werd een beroep gedaan op veel oud-spelers die al waren gestopt of die aanvankelijk zouden stoppen.
De terugkeerders Terence Polak (O- en D-line) en Keiran Reilly (LB) gingen ook met een award naar huis. Polak voor 'most improved player', daarmee aantonend dat leren niet aan leeftijd is gebonden, en Reilly met de prijs voor 'comeback player of the year'. Hij deed dit op een voor hem ongewone positie.
De prijs voor 'rookie (nieuweling) of the year' ging naar receiver en returner John van Viersen. De ex-atleet gaf blijk over niet alleen veel snelheid, maar ook over een goede balbehandeling en spelinzicht te beschikken.
Tenslotte werd de laatste, maar zeker niet de minste, prijs uitgereikt door onze secretaris en medic Petra Polak. Zij overhandigde de wisseltrofee die hoort bij de Wim Looten Most Valuable Player Award aan onze headcoach, center en defensive tackle Robin van Lier voor zijn vele goede werk voor de club op het veld en daarbuiten. Hij ging (soms letterlijk) voorop in de strijd op het veld en zorgde voor een goede en ontspannen sfeer binnen het team tijdens wedstrijden en trainingen. Daarbij liet hij iedere speler en andere betrokkenen bij de club in zijn/haar waarde.
De Wim Looten Most Valuable Player Award is genoemd naar Wim Looten. Hij was oprichter, eerste voorzitter en later erevoorzitter van Nijmegen Pirates en overleed helaas afgelopen juni.
Door de hierboven beschreven goede sfeer is het aantal nieuwe leden rap toegenomen en lijkt er ook voor het aankomende seizoen weer een representatief team voor de Nederlandse competitie te staan. Het is nu aan de winnaars van de awards om te laten zien dat adel verplicht en hun goede vorm geen incident was...
De dank van bestuur en leden van Nijmegen Pirates gaat uit naar Manuel en Marieke die zo vriendelijk waren hun restaurant en gastvrijheid beschikbaar te stellen voor deze avond.