Seizoen 2019 van start in Maastricht
Zaterdag, 24 november 2018 - Geschreven door Jacques Schmoller
Het American footballseizoen 2019 gaat voor Nijmegen Pirates op zaterdag 1 december 2018 van start met een oefenwedstrijd bij en tegen Maastricht Wildcats. Het duel begint die dag om 11.00 uur op Sportpark West, Negenputruwe 1-5, Maastricht en is een voorwedstrijd voor de ontmoeting tussen Dutch Junior Lions (het Nederlandse nationale team voor spelers tot 19 jaar) en een Frans junioren-selectieteam om 15.00 uur.

Voor de Nijmegenaren is het de eerste krachtmeting in het nieuwe seizoen. Na conditie-opbouw in het krachthonk en teamtrainingen op het veld en in de theoriezaal hebben de Pirates-spelers de mogelijkheid om te zien hoe de krachtsverhoudingen liggen in vergelijking met de Limburgse tegenstander. Na deze oefenwedstrijd volgen nog meer oefenduels voor de Nijmeegse ploeg, de precieze data en tegenstanders zijn voor het grootste deel helaas echter nog onbekend. De competitie in 2019 begint in februari, de finale van de play-offs staat voor het weekend van 6 en 7 juli gepland. De indelingen en het speelschema worden door de American Football Bond Nederland (AFBN) naar verwachting begin december bekend gemaakt. Amersfoort Unicorns levert geen ploeg meer voor de competitie, deze vereniging is helaas opgeheven. De verenigingen Eindhoven Raptors, Tilburg Wolves en Spijkenisse Scouts vormen in 2019 een combi-team, omdat ieder van deze clubs te weinig spelers heeft voor een eigen team.
Nijmegen Pirates eindigde afgelopen seizoen als 4e (na 4 zeges en 6 nederlagen) in poule A van de eerste divisie en plaatste zich daardoor niet voor de play-offs. Op het spelersrooster voor het seizoen 2019 staan op moment van schrijven ca. 35 namen. Headcoach is net als afgelopen seizoen Robin van Lier en hij wordt geassisteerd door Bas Berkhout, Gert-jan Steegs, Isaiah 'Kareem' Trouwloon en Steven 'Gator' Austin.