Jason Lambropoulos nieuwe headcoach Nijmegen Pirates
Zaterdag, 12 oktober 2019 - Geschreven door Bestuur
Jason Lambropoulos is vanaf heden de headcoach van Nijmegen Pirates. De 26-jarige AustraliŽr en het bestuur van de club kwamen overeen dat hij dit seizoen ons seniorenteam zal begeleiden tijdens de trainingen en wedstrijden. Na het seizoen wordt nader bekeken of hij ook in de toekomst bij de club betrokken zal blijven.

Jason Lambropoulos was in AustraliŽ als speler actief op diverse posities. De laatste jaren coachte hij samen met zijn broer het juniorenteam Sutherland Seahawks Colts in Sydney. Met deze ploeg behaalde hij meerdere kampioenschappen.
Ook was hij het voorbije seizoen actief als assistent-coach bij het Duitse DŁsseldorf Panther. Via een voormalige headcoach van Panther, de Nederlander John Leijten die in het verleden ook bondscoach was van de Australische nationale ploeg, kwam Lambropoulos in contact met Nijmegen Pirates. Hij woont nu in Nijmegen i.v.m. zijn studie aan de Radboud universiteit.
Zijn doel is om bij Nijmegen Pirates een nieuw team op te bouwen dat komend seizoen in de tweede divisie van de AFBN uitkomt. het bestuur van Nijmegen Pirates is ervan overtuigd dat ze met Jason Lambropoulos een deskundige coach en docent voor de spelersgroep hebben staan. En is dan ook verheugd over de komst van de AustraliŽr. De komende weken zal de nieuwe headcoach de trainingen leiden in samenwerking met onze huidige interim-trainer Tim van Lier.
Belangstellenden die ook eens mee willen trainen bij Nijmegen Pirates zijn van harte welkom. De trainingen zijn vrij te bezoeken op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur op sportpark Vossendijk te Nijmegen.