Corona spelbreker voor American football
Donderdag, 12 maart 2020 - Geschreven door Bestuur
Er zullen voorlopig geen American footballwedstrijden in Nederland gespeeld worden. Ook 'scrimmages' gaan vooralsnog niet door. Dit heeft de American Football Bond Nederland (AFBN) bekend gemaakt.
Bovendien adviseert de bond de clubs om niet meer te trainen. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft het bestuur van Nijmegen Pirates gemeend om aan dit verzoek te zullen voldoen.

Het in ledental danig uitgedunde Nijmegen Pirates zou in samenwerking met Alphen Eagles uit Alphen aan de Rijn aan de competitie in de 2e divisie deelnemen. Deze laatste ploeg werd van 2012 t/m 2014 nog Nederlands kampioen, bovendien waren ze in 2011 en 2015 verliezend finalist in de Tulip Bowl waarin de nationale titel beslist wordt.
De eerste wedstrijd die het combiteam van Pirates en Eagles zou gaan spelen, is op 22 maart 2020 in Nijmegen tegen Enschede Broncos. Door het (begrijpelijke) besluit van de AFBN zal dit duel dus geen doorgang vinden.
Hoezeer het betuur van Nijmegen Piretes het ook jammer vindt dat deze maatregelen nodig zijn, de gezondheid van onze leden en van andere mensen gaat voor alles.
Zodra er meer bekend is over Nijmegen Pirates, te spelen wedstrijden, traningen en over evt. verdere maatregelen m.b.t het coronovirus en de Nijmegen Pirates leest u het hier op deze site.