Speelschema 2020-2021
Donderdag, 20 augustus 2020 - Geschreven door Bestuur
Het 'definitieve' speelschema voor het komende seizoen is bekend. Aangezien de ervaring leert dat 'definitief' in onze sport vaak 'onder voorbehoud' betekent, nu helemaal in deze corona-tijd, kunnen er t.z.t. mogelijk nog wijzigingen komen.
De American Football Bond Nederland (AFBN) heeft ervoor gekozen om het seizoen 2020 (waarin nauwelijks is gespeeld) niet mee te tellen en het seizoen 2020-2021 te laten spelen van september 2020 t/m juni 2021.

Nijmegen Pirates heeft helaas te weinig spelers op dit moment om met een eigen team wedstrijden te kunnen spelen. Daarom nemen de wel aanwezige Pirates-spelers deel aan de competitie in een combiteam, Parrots genaamd, samen met spelers van Alphen Eagles uit Alphen aan de Rijn, die in hetzelfde schuitje zitten. Inmiddels zijn er de nodige gezamenlijke trainingen geeest om er één ploeg van te maken. En er is zelfs ook al een mascotte.
Hopelijk hebben we echter weer z.s.m. een volledig competitief team waarmee we onder de naam Nijmegen Pirates wedstrijden kunnen spelen.
Omdat we een combiteam zijn, vinden slechts 2 van de 5 geplande 'thuiswedstrijden' in Nijmegen plaats. Dit is op het inmiddels vertrouwde sportpark Vossendijk. Winkelsteegseweg 208, 6534AR Nijmegen (bij SV Hatert).

Het team Parrots speelt in de landelijke eerste divisie. In deze eerste divisie spelen dit seizoen verder: Amsterdam Panthers (AP), Den Haag Raiders'99 (DHR), Enschede Broncos (EB), Lightning Leiden (LL), Maastricht Wildcats (MW), Predators (combiteam van Eindhoven Raptors, Spijkenisse Scouts en Tilburg Wolves) en West Frisian Outlawz (WFO uit Hoorn).

Alle wedstrijden van de Parrots zijn op zondagmiddag en beginnen om 14.00 uur.
20 sept.: AP - Parrots
11 okt.: Parrots - WFO (te Alphen a/d Rijn)
1 nov.: Parrots - LL (te Nijmegen)
22 nov.: MW - Parrots
21 febr.: Parrots - DHR (te Alphen a/d Rijn)
14 mrt.: Predators - Parrots (te Spijkenisse)
4 apr.: WFO - Parrots (op veld Amsterdam Crusaders)
25 apr.: Parrots - AP (te Alphen a/d Rijn)
16 mei: Parrots - MW (te Nijmegen)
6 juni: EB - Parrots

Evt. daarna op 20 juni halve finale play-offs en op 3 of 4 juli de Runners-Up Bowl (op een n.t.b. locatie) voor 1 promotieplaats naar de eredivisie.