Combiteam Pirates Behaalt Finale AFBN Eerste-Divisie in Leiden

Het American Football combiteam van de Nijmegen Pirates, Alphen Eagles en Enschede Broncos, omgedoopt tot de Gladiators voor deze competitie, heeft de runner-up bowl van de AFBN behaald in Leiden. Het als tweede geplaatste team won op zondag 23 juni overtuigend van de als derde geplaatste Eindhoven Raptors op een warm sportpark Staddijk. Dankzij deze overwinning mogen de Gladiators zich opmaken voor de finale op zaterdagavond 6 juli in Leiden.

Een enerverende halve finale

De Gladiators hebben in eerdere seizoenen al vaker de halve finale van de Eerste Divisie bereikt, maar het lukte hen nooit om door te stoten naar de finale. Dit jaar lieten zij echter vanaf het begin van de wedstrijd hun sterke aanvallende spel zien, wat resulteerde in een 20-0 voorsprong tijdens de rust. Hoewel de Eindhoven Raptors in de tweede helft ook op het bord kwamen, scoorden de Gladiators nog tweemaal, wat de eindstand op 35-8 bracht.

Bart Ebben van de Nijmegen Pirates blonk uit door drie touchdowns te scoren op passes van Pirates quarterback en aanvoerder Jameson Paesch. Ook de verdediging van de Gladiators speelde een cruciale rol met meerdere interceptions en geforceerde turnovers gedurende de wedstrijd.

Finale tegen West Frisian Outlawz

Door deze overwinning spelen de Gladiators op zaterdagavond 6 juli om 19:00 uur de finale tegen de als eerste geplaatste West Frisian Outlawz uit Hoorn. De runner-up bowl wordt een dag voor de Eredivisie finale gespeeld op het veld van Lightning Leiden. De Gladiators kijken vol vertrouwen uit naar deze spannende ontmoeting en hopen hun sterke seizoen succesvol af te sluiten met een overwinning in de finale. Tickets voor de finale zijn te koop via de site van Lightning Leiden en kosten €14.

en_USEnglish